GYIK

Vissza

Az ingatlan beruházás hitelcélba bérelt ingatlanon végzett, esetleg nagyobb összegű beruházás is beletartozik?

Igen, de felhívjuk a figyelmet arra, hogy a bérleti szerződés időtartamának és egyéb kondícióinak összehangban kell lenniük a hitel futamidejével.

Mit jelent pontosan a megjelölt definíció, mely szerint „kizárólag a biztosíték tárgyának megfelelő kompetenciával rendelkező, MFB által meghatározott értékbecslői körbe tartozó igazságügyi értékbecslők által meghatározott érték vehető figyelembe”?

Nincsen az MFB által meghatározott értékbecslői lista, a termék dokumentumok pontosításra fognak kerülni az alábbiak szerint: „Kizárólag a biztosíték tárgyának megfelelő kompetenciával- és engedéllyel rendelkező igazságügyi értékbecslők vehetők igénybe. Az MFB az értékbecslői tevékenységre vonatkozóan adatszolgáltatást ír elő, ellenőrizhető és felülbírálhatja azt."

Szálláshely szolgáltatás céljából történő fejlesztéshez adható-e de minimis támogatási kategóriába tartozó kölcsön MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció keretében?

Igen, adható, de minimis kategóriában is, amennyiben ezen támogatási kategória további feltételeinek megfelel az ügyfél.

Mivel szálláshely szolgáltatásra irányuló beruházásra nézve kifejezett tiltást nem ír elő a program, ugyanakkor ilyen hitelcél az MFB Kisfaludy Turizmus-fejlesztési Hitelprogram által támogatott, számunkra nem egyértelmű, hogy amennyiben szálláshely fejlesztést kíván megvalósítani az ügyfél és Társaságunkhoz fordul MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció keretében igényelt de minimis kategóriájú hitelért, akkor el kell-e utasítani a kérelmét?

Készítettete: