GYIK

Vissza

Mit jelent az, hogy a bank az Alfa Hitel Zrt-re engedményezte a tartozásomat?

Az engedményezés azt jelenti, hogy a tartozás jogosultjának személyében változás következett be. A követelés korábbi jogosultja a bank volt, míg ezt követően az ALFA Hitel Zrt. jogosult a Polgári Törvénykönyv rendelkezései szerint Öntől a tartozás megfizetését kérni. A bank a továbbiakban Önnel nem lép kapcsolatba, a banknak továbbiakban Ön nem tartozik.

Mennyi a fennálló tartozásom összege?

Fennálló tartozásáról - telefonos kapcsolatfelvételen kívül - a kapcsolattartási módok bármelyikén érdeklődhet. Kérésére postai úton, térítésmentesen megküldjük az Önnel szemben fennálló tartozás pontos összegét.

Milyen lehetőségeim vannak a tartozás rendezésére?

A tartozás rendezésére Társaságunkkal történő kapcsolatfelvételt követően több módon is sor kerülhet: Egyösszegű befizetés Társaságunk bankszámlájára Részletfizetés külön megállapodás alapján Az ingatlanfedezet értékesítésével.

Végrehajtási eljárással érintett ügyletem, mit tegyek?

Előfordul, mikor egy ügylet kapcsán a végrehajtási eljárás megkerülhetetlen, vagy már korábban a finanszírozó hitelező által megindításra került. Az ALFA Hitel Zrt. ezen helyzetben sem engedi el az ügyfelek kezét, amennyiben ügyfele nyitottságot mutat a helyzet megoldására. Szakértő, végrehajtási eljárásban jártas kollégáink fel az adóssal együttműködve fel tudják mérni azon lehetőségeket, amelyek ezen helyzet keretében kedvezőnek mondhatók és igyekszik egy olyan komplex megoldási javaslatot kidolgozni, mely elfogadható lehet mindkét fél részére. Ugyanakkor a végrehajtási eljárások esetében számos, a törvény által előírt szabályt kell figyelembe venni, melyek sok esetben komplexé tehetik az ügyletek megoldását, de nem lehetetlenítik el az együttműködő adósokkal történő sikeres ügyletzárást. felhívjuk a figyelmet, hogy a végrehajtási eljárás költségei az ügylet zárását követően minden esetben megilletik az illetékes végrehajtót. 

Készítettete: